Головна » 2012 » Вересень » 2 » КОНЦЕРТ НАРОДНОГО САМОДІЯЛЬНОГО ХОРУ "НЕСКОРЕНІ"
23:51
КОНЦЕРТ НАРОДНОГО САМОДІЯЛЬНОГО ХОРУ "НЕСКОРЕНІ"

Сьогодні у каплиці нашого храму о 18:15 год. відбувся концерт народного самодіяльного хору «НЕСКОРЕНІ» (при Львівській академії друкарства). Засновник, диригент і художній керівник — Богдана-Олександра Сімович (Авдієвська).

 

З історії заснування:

 

Ансамбль виник у 1993 році на хвилі національного пробудження й відродження української державності в середовищі колишніх політв'язнів. На той час у Львові утворилася обласна Спілка політв'язнів України, яка випускала часопис «Нескорені» і повернулася до рідного міста диригент-хормейстер Богдана Сімович (Авдієвська).

 

Хор «Нескорені» взяв участь у понад триста концертів. В основному колектив виступає в Україні: у Львові та Львівській області, в Одесі, Києві, Дніпропетровську, Запоріжжі, Дніпродзержинську, Черкасах, Чигирині, Суботові, в інших містах та селах західних областей України, але й гастролював у Польщі.

 

Меценатську та організаційну підтримку надають ректорат Української академії друкарства (професор С. Гунько, професор Б. Дурняк), Львівська обласна Спілка політв'язнів України (голова Ярослав Малицький), зокрема її Личаківський осередок та його голова Люба Українська.

Категорія: Архів новин | Переглядів: 539 | Додав: редколегія | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: