Головна » 2012 » Квітень » 12 » ВЕЛИКИЙ ЧЕТВЕР
23:50
ВЕЛИКИЙ ЧЕТВЕР

Сьогодні у нашому храмі о 17:00 год. відбулась Утреня Страстей з читанням Євангелії про страждання Христа, а також у цей день було згадано про першу Євхаристію.

 

Великий четвер - це один із останніх і найбільш значущих днів Страсного тижня.

 

 Цього дня, згідно з Євангелієм, Ісус Христос на Таємній вечері встановив Таїнство Євхаристії, причастивши учнів-апостолів під виглядом хліба і вина спасительними тілом і кров'ю.

 

 Ця жертва подяки Богові відтоді вважається найголовнішим таїнством Церкви та звершується під час найурочистішого богослужіння – Літургії.

 

 Надвечір християни згадують інші євангельські події: арешт Ісуса Христа слугами первосвященників на чолі з Юдою Іскаріотським та початок людського суду над Божим сином. Центральним моментом цього богослужіння є читання так званих "12-ти євангелій": відповідної кількості уривків зі Святого Письма про страсті Христові.

 

 Серед вірян прийнято слухати ці читання стоячи навколішки та із запаленими свічками в руках. Вогонь свічок багато-хто з українських християн прагне донести з церкви додому, а самій свічці надається особливе значення – її зберігають протягом року, запалюючи в особливі моменти великої радості або горя.

Категорія: Архів новин | Переглядів: 347 | Додав: редколегія | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: