Головна » 2012 » Жовтень » 6 » ДЕНЬ КАТЕХИТА
23:05
ДЕНЬ КАТЕХИТА

У нашому храмі відбулося святкування дня катехита. Та благословення владикою Венедиктом усіх катехитів на новий рік.

 

Катехит покликаний говорити не від свого імені, а від імені Церкви. Ісус першим став катехитом Божого Царства, підтверджуючи це своїм життям. Він сповіщає Добру Новину всім людям без винятку: дорослим і дітям, хворим і здоровим, багатим і бідним, чоловікам і жінкам…, навчаючи, напоумляючи, прощаючи, заохочуючи. Це ж саме Він запрошує робити учнів, відходячи до Отця: «Ідіть отже і зробіть учнями всі народи, хрестячи їх в імя Отця і Сина і Святого Духа, навчаючи їх берегти все, що я вам заповідав». (МТ.28,19-20) Цими словами Господь доручив своїм учням сповіщати людям те, що вони чули, бачили, пережили і пізнали. Це завдання виконують і внаш час апостоли Христа, яких провадить обіцяний їм Утішитель – Святий Дух. (Ів.16,5-15)

 

 Сьогодні о 10:00 год. відбулася святкова Архиєрейська Літургія пресвячена дню катехита, яку очолював Преосвященніший владика Венедикт. Разом з Архиєреєм на Божественній Літургії молились велика кількість катехитів з усіх куточків архиєпархії на чолі з священиками, директорами своїх катехитичних шкіл, які співслужили з владикою.

 

 По завершенні Літургії владика поблагословив особисто кожного з катехитів, і побажав їм сили, наснаги і Божої підтримки на новий навчальний рік. Також відбувся святковий фуршет і концерт народної музики у виконанні ансамблю бандуристок «Галичанка». Завершилося святкування акафістом до св. Климентія папи перед Його мощами у печері храму, та помазанням єлеєм освяченим на мощах святого.

Категорія: Архів новин | Переглядів: 385 | Додав: редколегія | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: