Головна » 2014 » Жовтень » 7 » Основні правила поведінки
22:00
Основні правила поведінки

1. Кожен воїн Вівтарної Дружини після відповідного підготування і призначення слугує під час богослужінь, перебуваючи у святилищі, але тільки при умові зразкової поведінки і старанної участі у молитві.

2. Кожен вівтарник повинен розуміти загальний зміст богослужіння, а також добре знати і виконувати правила слугування та поведінки.

3. У святилищі категорично забороняється ходити без конечної потреби, розмовляти, бавитися свічкою, запальничкою, сірниками, спиратися об стінку, користуватися мобільним телефоном чи в будь-який інший спосіб звертати на себе увагу і перешкоджати спільній молитві.

4. Забороняється швидко ходити або бігати. При вході і виході зі святилища потрібно іти повільно, не розмовляти і тримати руку на серці.

5. Попри престіл на місці служіння священика проходити не можна нікому, окрім священиків, а, проходячи із протилежної сторони, хреститися.

6. На слугування слід приходити на 15 хвилин раніше до початку богослужіння.

7. Одяг воїна має бути охайним, чистим і скромним. Заборонено приходити в безрукавках, шортах, спортивних штанах або взутті.

8. До святилища слід заходити в окремо приготованому до слугування одязі, який необхідно зберігати у доброму стані, а саме: не бруднити, при сіданні на крісло не жмакати, після користування старанно повішати на вішак.

9. Одягнувши стихар, не забудь перед та після Божественної Літургії помолитися зазначену молитву.

10. В часі богослужінь вівтарникам забороняється перебувати в захристії без благословення священика або дозволу паламаря. Розпалювати вуглик до кадила повинен лише один окремо призначений до цього вівтарник. 

11.До закінчення богослужіння не дозволяється виходити зі святилища і переривати або залишати молитву без благословення священика або дозволу паламаря.

12. Якщо вівтарник не призначений на слугування, то він повинен молитися у храмі вірних.

13. Слід уникати будь-якого роду суперечок, які спричиняють незгоди та конфлікти. Якщо виникають непорозуміння, то не можна визначати винуватця в часі богослужінь, інакше порушниками поведінки вважатимуться всі ті, хто настоював на своїй думці і сперечався.

14. За порушення даних норм після кількох попереджень передбачається відлучення від слугування в часі богослужінь і на відповідний термін.

15. Якщо порушення трапляються часто, а також становлять прикрість для інших, або постійним поганим прикладом, то таких порушників відлучується із Вівтарної Дружини.

16. Зауваження або попередження вівтарному дружиннику можуть давати не лише священики, але й будь-хто із духовних осіб, паламарів, старших хлопців чи дорослих християн. Однак у такому випадку повинен бути повідомлений священик.

Переглядів: 1280 | Додав: редколегія | Рейтинг: 3.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: