Головна » 2014 » Липень » 23 » ПЕРЕДАННЯ ПРО МУЧЕНИЦТВО СВ. КЛИМЕНТА В ХЕРСОНЕСІ
19:20
ПЕРЕДАННЯ ПРО МУЧЕНИЦТВО СВ. КЛИМЕНТА В ХЕРСОНЕСІ

   Передання говорить, що за відмову поклонитися язичницьким богам римський імператор заслав папу Климента в пустельні околиці Таврики.

   Тут папа зустрів своїх єдиновірців - християн, засуджених на каторгу в каменоломнях мармуру. Нещасні сильно страждали через нестачу питної води. Клименту з’явився ангел в особі агнця і вказав на місце, де під землею знаходилося джерело. На засланні папа продовжував пастирську справу, навертаючи людей до Христа і щоденно хрестячи нових членів Церкви. В околицях почали з’являтися християнські храми.

   Імператор сповнився безсилої злоби, коли дізнався, що йому не вдалося зламати відважного пастиря, і що заслання Климента спричинило лише зародження нового християнського осередку. За наказом імператора, папу Климента вивезли в човні з Херсонесу в море і, прив’язавши до шиї якір, втопили.

   Але навіть після земної смерти, святий Климент не залишив свою паству. Коли учні папи Климента зібралися на молитву, море відійшло від  берега, оголивши підводну скелю з печерою, в якій спочивало тіло їхнього вчителя. Вірним було послано одкровення не турбувати мощі папи - і незабаром море знову замкнулося над гробницею, однак ще довго після цього кожного року в роковини смерті мученика, вода розходилася на 7 днів, впродовж яких християни молилися біля мощей святого подвижника.

 

 

 

Знято і адаптовано на українську мову 31 січня 2008 р. із сайту:

 

www.clemens.iatp.org.ua/agio_2.html

Переглядів: 1210 | Додав: редколегія | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: