Головна » 2013 » Лютий » 1 » ІКОНА ПРЕСВЯТОЇ БОГОРОДИЦІ
23:01
ІКОНА ПРЕСВЯТОЇ БОГОРОДИЦІ

За благословенням Преосвященного владики Венедикта, Єпископа-помічника Львівського, до Львівської Архиєпархії прибула прочанська ікона Пресвятої Богородиці, яка супроводжувала вже третій рік поспіль десятиденну пішу прощу родин мігрантів від Самбора до Зарваниці.

Ікону написав на замовлення паломницької спільноти у 2010 році  іконописець отець Михайло Олійник у традиції фериторон – двобічних процесійних, переносних ікон. На одному боці написана ікона Богородиці Одигитрія (провідниця, Дороговказиця), яка звернута до прочан і вказує шлях, на іншому – подорож Святого Сімейства до Єгипту. Вона повернута до людей, які зустрічають паломників, і символізує та нагадує прочанам, що Христос, перебуваючи на землі серед нас, зі своєю земною сім’єю також здійснював подорож, яка є глибоко символічною і для нас, а особливо для родин мігрантів.

Ікона пройшла паломницьким шляхом близько 800 км до Зарваниці, її несли паломники, вимолюючи ласки собі та рідним. Місія цієї ікони – зціляти кожну мігрантську, заробітчанську родину, скликати всіх до спільної молитви, промовляючи ревно і щиро: «Господи, рятуй українську родину, рятуй кожну християнську сім’ю»

У нашому храмі ікона перебуватиме до 2 лютого 2013 р. Б.

Категорія: Архів новин | Переглядів: 381 | Додав: редколегія | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: