Головна » 2012 » Березень » 18 » ХРЕСТОПОКЛОННА НЕДІЛЯ
22:25
ХРЕСТОПОКЛОННА НЕДІЛЯ

Ця неділя показує нам, що де Хрест, там сила, там перемога, там спасіння і там запевнене Воскресіння до вічного щасливого життя.

 

Хрестопоклонна неділя пригадує нам сильну зброю, що її має кожний християнин у боротьбі з ворогами за своє спасення, тією зброєю є святий хрест. І якраз цієї неділі хрест виступає перед нами як знамено сили, знамено спасення та знамено перемоги і тріюмфу.

 

 Основний гімн цієї неділі — пісня "Хресту Твоєму поклоняємось, Владико, і святеє Воскресення Твоє славимо". Цю пісню взято з молитви воскресної утрені Великодня. Цю молитву читають також на кожній недільній утрені. Вона дуже давня, бо її містить уже утреня Пасхи й недільна утреня IX сторіччя. Її мають і найдавніші богослужби атонських монастирів.

 

 Як і кожного року у цей день відбувається Хресна Хода вулицями Львова. Цього року молитва розпочалася о 15:00 год. перед храмом Архистратига Михаїла (вул. Винниченка), очолив хресну ходу Архиєпископ і Митрополит Львівський УГКЦ Владика Ігор (Возьняк). Протягом цієї дороги, яка тривала понад три год., на чотирнадцятьох молитовних зупинках відбувалися читання Євангелія та духовні науки. Завершилась Хресна Хода перед Архикатедральним Собором Святого Юра (пл. св. Юра), де Високопреосвященний Митрополит Львівський виголосив завершальну науку у якій подякував усім за спільну молитву, відмовив молитву за прославу слуги Божого Андрея Шептицького, уділив усім присутнім архипастирське благословення. Після чого, великий дерев’яний хрест, який по черзі несли представники громадськості Львова був піднесений на подвір’ї перед Собором св. Юра, щоб вірні могли прикластися до стіп хресного знамення.

Категорія: Архів новин | Переглядів: 403 | Додав: редколегія | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: