Головна » 2012 » Грудень » 10 » ПРОЩА ДО ЯЛТИ
23:24
ПРОЩА ДО ЯЛТИ

Молодь нашого храму разом з о. Павлом відбули прощу в м. Ялта до мощей нашого покровителя св. Климентія папи.

 

З 6 по 10 грудня для молоді нашого храму було організовано прощу до мощей св. Климентія папи в храм Пресвятої Трійці, що неподалік м. Ялта.

 

 8 грудня, у день пам‘яті четвертого Папи Римського Климента, Екзарх Одесько-Кримський Владика Василь (Івасюк) під час проповіді проголосив цей храм Пресвятої Трійці, офіційним місцем паломництва до мощів Папи Климента.

 

 Участь у прощі взяло більше ніж 300 вірних та 27 священиків і представників монашества Львівської митрополії, Одесько-Кримського та Донецького екзархатів, Білорусі та Польщі, своїм співом свято прикрасили семінаристи з трьох семінарій Греко-Католицької Церкви.

 

 Крім того, під спів зведеного хору семінаристів в Алуштинському парку «Крим в мініатюрі» Владика Василь поблагословив мініатюру храму Пресвятої Трійці – першого храму УГКЦ на Кримській землі.

 

 Нагадуємо, що священномученик Климент був четвертим Папою Римським. Він охрестив велику кількість людей в тодішньому Римі, зцілював хворих. За проповідування Христового вчення тодішня влада Римської імперії засудила його на заслання до Херсонеса на каменоломню. У Херсонесі до священномученика люди йшли нестримним потоком, щоб охреститися. У той час у Криму було збудовано 75 християнських храмів. Проте римська влада на висланні Папи Климента не зупинилася. Його вирішили вбити. Вивезли в море і втопили. Проте кожного року в день його смерті море розводилося, а люди приїжджали поклонитися йому, а потім з Божою поміччю віднайшли його мощі, які з 22 липня, завдяки Предстоятелю УГКЦ Блаженнішому Святославу, перебувають у Ялті, у храмі Пресвятої Трійці. 

Категорія: Архів новин | Переглядів: 376 | Додав: редколегія | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: