Головна » 2011 » Листопад » 6 » ПРОЩА ДО СТРАДЧУ
19:16
ПРОЩА ДО СТРАДЧУ

У неділю 6 листопада молодіжний християнський хор «Divino Amore» разом із своїм духовним настоятелем відбули прощу до Страдчу.

 

Сьогодні після ранкової Літургії, о. д-р Ігор Галей, разом із молодіжним хором нашої парохії відбули прощу до відпустового центру, що у селі Страдч, яке знаходиться за 17 км від м. Львова.

 У цьому невеликому селі знаходиться комплекс старовинного печерного монастиря 11 століття. У печері є церква Матері Божої Нерушимої Стіни, а за престолом - вхід до Печерської Лаври. Над печерним комплексом розміщується церква Успіння Пресвятої Богородиці.

 Храмовий комплекс у Страдчі славиться як відпустове місце греко-католиків, де дуже багато людей, особливо в останні роки, позбулися невиліковних недуг. Навколо церкви – цвинтар, де поховано отця Миколу Конрада та дяка Володимира Прийму, яких 26 червня 1941 року жорстоко замучили енкаведисти. У червні 2001 року, під час свого візиту в Україну, Папа Римський Іван Павло ІІ проголосив їх Блаженними.

 Також на Страдчівській горі встановлено Хресну Дорогу (Кальварію) з Єрусалимськими відпустами, що дає право будь-кому з християн прийти на прощу й отримати повний відпуст своїх гріхів.

 

 

Категорія: Архів новин | Переглядів: 392 | Додав: редколегія | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: